Tápanyag információ 1 adagra számolva:

Kalória: 98

Zsír (g): 10

Telített zsír (g): 6

Koleszterin (mg): 0

Nátrium (mg): 4

Szénhidrát (g): 6

Rost (g): 2

Fehérje (g): 2

Hozzávalók:

– 150 ml kókusztej

– 1 teáskanál mandula-, narancs-, vanília- vagy mogyorókivonat.

– 200 g cukormentes étcsokoládé (legalább 70%-os kakaó,

apróra vágva)

– 50 g kakaópor vagy apróra vágott dió a bevonáshoz

Útmutató:

1. Forraljuk fel a kókusztejet egy kis lábasban. Keverjük bele a kivonatot.

2. Tegyük a csokoládét egy tálba. Öntsük a kókusztejes keveréket a csokoládéra. Hagyjuk, hogy a

néhány percig állni, majd keverjük simára. Hagyjuk kihűlni, majd tegyük a hűtőbe

kb. 30-60 percre. (Vegyük ki a hűtőből, mielőtt túlságosan megkeményedne, formázhatónak kell lennie.)

3.         Egy kiskanál segítségével vegyünk ki belőle kis adagokat és a két tenyerünk között gyorsan formázzunk belőle 2 cm-es golyókat. Helyezzük a golyókat egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Hűtőbe tesszük egy éjszakára.

4.         Forgassuk meg kakaóporban vagy apróra vágott dióban. Tárolja a trüffeleket légmentesen záródó edényben. A hűtőszekrényben akár egy hétig is eláll.