Cukorbetegség

 

Akinek cukorbetegsége van annak lehet inzulinrezisztenciája is?

Az inzulinrezisztencia az nem más, minthogy az inzulin nem tud rendesen működni. Ha ez a probléma egyre jobban előrehalad, akkor cukorbetegség lesz belőle. A legtöbb kettes típusú cukorbetegség inzulinrezisztenciával kezdődött. A cukorbetegség az inzulinrezisztencia miatt alakul ki. Amikor cukorbetegségig eljut a probléma, az inzulinrezisztencia nem szűnik meg.

Visszafordítható-e a cukorbetegség?

 

Sok embertől ezt hallhattad:

Az inzulinrezisztencia még visszafordítható, de a cukorbetegség már nem – Vajon ez igaz-e?

Ha megnézed az egészség és betegség spektrumát, akkor megérted, hogy az egészségből az inzulinrezisztenciába, onnan pedig a cukorbetegséghez vezető út nem egyirányú. Lásd a lenti videóban.

Bármikor vissza lehet fordulni. Miért is ne?

Az emberi test folyamatosan próbálja meggyógyítani magát. Minden percben. A krónikus betegségek azért alakulnak ki, mert az egyensúly felbomlása tartós. Valami fenntartja az egyensúly zavart. Ha sikerül ezeket a fenntartó behatásokat megszüntetni, akkor a szervezet megkapja az esélyt arra, hogy regenerálja magát.

Eddig mindenhol azt hallottad, hogy a cukorbetegség nem gyógyítható. Akkor most kinek van igaza?

Én azt mondom, hogy a cukorbetegség bizonyos esetekben akár teljesen meggyógyítható, bizonyos esetekben viszont javítani lehet rajta, de nem lehet teljesen meggyógyítani – pl. az egyes típusú cukorbetegségben.

Ha látsz egy hirdetést, amely egy csodateát vagy csodavitamint reklámoz, amitől meggyógyulsz a cukorbetegségből, akkor jól teszed, ha nem hiszed el. Lehet, hogy segít, nem kizárt, de nagy valószínűséggel el van túlozva, amit állítanak.

Elmondom akkor neked, hogy 2021. augusztus 30-án a világ négy legnagyobb cukorbetegség társasága, az amerikai, az európai és az angol cukorbetegtársaság, valamint a nemzetközi endokrin társaság, közösen megegyezésre jutottak és a négy legrangosabb cukorbetegségről szóló orvosi lapban leközölték, hogy hogyan nevezzük, ha valaki meggyógyul a cukorbetegségből és már nem lesz cukorbeteg.

 

Ezt pedig úgy nevezték el, hogy remisszió.

Ennek a definícióját megállapították abban, hogy ha valakinél gyógyszerek nélkül, legalább három hónapig a HbA1C 6.5% alatt van, akkor annál az embernél a cukorbetegség remisszióban van, azaz jelenleg nem cukorbeteg.

Erre pedig azért van szükség, mert a tudomány annyira előre haladt, hogy bizonyos esetekben tényleg nem cukorbeteg többé az illető és erre egyre több példa van a nagyvilágban. Mert lehetséges, hogy visszafordítsuk, még a cukorbetegséget is. Főleg, ha tudjuk, hogy mi az oka és ezeket az okokat elűzzük. Gondolok itt diétás, életmódbeli és környezeti tényezőkre.

Az 1-es típusú cukorbetegségben, ahol a hasnyálmirigy inzulintermelő sejtjei elpusztulnak, valószínűleg diétával és életmódváltoztatással nem lesz teljesen visszafordítható a dolog, de javítani lehet az állapoton, illetve meg tudjuk előzni a szövődményeket. Bár a tudomány már előrehaladt, és az 1-es típusú cukorbetegség is gyógyítható hasnyálmirigy átültetéssel.

Tudjuk-e, hogy mi az inzulinrezisztencia és a cukorbetegség oka?

Ha megnézek egy nagy orvosi szakmai könyvet a cukorbetegségről, akkor a következők vannak felsorolva kiváltó okokként: genetikai, környezeti, életmódbeli és táplálkozási tényezők.

Azonban konkrét információt nem tartalmaznak arra vonatkozóan, hogy ezekkel mit tudnánk kezdeni. Ha lenne ezekben a könyvekben egy útmutató, hogy min változtassunk, akkor az alapot adna arra, hogy mit tanácsoljunk a betegeinknek.

Az orvosi gyakorlatban ma, az a hit van elterjedve, hogy a cukorbetegséget nem lehet visszafordítani, csak kezelni lehet, késleltetni lehet a szövődményeket, de ennél többet nem tudunk vele tenni. Vannak rá gyógyszerek, amik a vércukor szintjét kordában tartják, de egy idő után egyre több és több gyógyszer fog kelleni, nem tudjuk megállítani a dolgot. Valahogy így nőttünk fel a gyakorlatban, ezt tanultuk, és ezt tanítjuk.

Csakhogy ez már nem állja meg a helyét a 21. században. Ebben a században sokminden megváltozott. Mi változott meg? Hihetetlen gyors lett az információ áramlás. Nagy teljesítményű számítógépek vannak, amik képesek nagy adathalmokat kielemezni. Újabb és újabb diagnosztikai eszközök vannak, amikkel olyan állapotokat is meg lehet mérni és bizonyítani, amikről az előző században nem is nagyon hallottunk. Olyan dolgokra, amikre régen nem tudtuk a választ, elkezdtünk választ kapni. De, rengeteg kutatási eredmény van, nagyon sok témában, és egyszerűen borzasztóan nehéz ezeket követni. Naponta több tízezer cikk jelenik meg, minden nap. Egy gyakorló orvosnak nincs ideje a betegek ellátása mellett ezeket mind elolvasni és nem is lehetne elvárni. Ráadásul az új kutatási eredmények egy egészen más koncepciót vázolnak fel, aminek a megértéséhez kicsit nézőpontot is kell váltani, amire nem mindenki képes, vagy nem könnyen képes rá. Emiatt egy új dolognak a kutatásból a gyakorlatba való áttevődéséhez átlag 10-15 év szokott kelleni.

Amikor ezekről az új kutatási eredményekről és az új koncepciókról hallottam és tanultam, én hihetetlenül izgatott lettem. Mintha valami nagy kincsre bukkantam volna rá. A ködös elképzeléseket átváltotta a tisztán látás. Megláttam az összefüggéseket a tüntetek és a problémák között.

A krónikus betegségekre eddig nem nagyon volt a tarsolyunkban jó megoldás. Az ajánlott életmódbeli és diétás változtatások sem voltak túlzottan hatásosak. De ez most megváltozott. Amikor erről olvasok, és tanulok, annyira izgatott leszek, hogy a legszívesebben elkiabálnám az egész világnak, hogy mindenki tudjon róla.

Ezért hoztam létre a programjaimat, hogy eljuthasson hozzátok ez a legmodernebb és legújabb tudáshalmaz. Hogy a saját egészségeteket és betegségeteket a saját kezetekbe tudjátok venni. Hogy szabadon válasszatok, hogy a vonalon jobbra vagy balra mentek, hogy a betegség irányába vagy vissza az egészség irányába mentek-e.

Itt tudod elérni az életedet megváltoztató INZULIN KONTROLL 30 napos gyakorlati programot, amelyben megismered azokat a lépéseket, amelyek segítenek elindulni az egészség irányába!

A következő cikkek is segíthetnek választ kapni a kérdéseidre: