Tápanyag információ 1 adagra számolva:
Kalória: 215
Zsír (g): 9
Telített zsír (g): 1
Koleszterin (mg): 0
Nátrium (mg): 11
Szénhidrát (g): 32
Rost (g): 3
Fehérje (g): 2
Hozzávalók:
– 1 nagy édesburgonya
– 200 ml narancslé
– 1 evőkanál méz vagy agavé
– 1 teáskanál fahéj
– 2 evőkanál olívaolaj
Útmutató:
1. Vékonyra szeleteljük az édesburgonyát. Ha van egy állítható mandolinszeletelőnk, tegyük
a vékony fokozatra (0,5 mm), és használjuk a kézvédőjét. Tegyük a szeleteket egy nagy tálba.
2. Turmixoljuk össze a többi hozzávalót egy turmixgépben. Öntsük ezt az oldatot a burgonyára és
alaposan keverjük össze. Hagyjuk a burgonyaszeleteket körülbelül 15 percig ázni az oldatban,
hogy az ízeket beszívja.
3. Tegyük előmelegített 180° C fokos sütőbe egy sütőlapra vagy egy üveg edénybe. Süssük
10 percig, vagy amíg ropogós, és puha nem lesz. Ezt a lépést ki is hagyhatjuk, és egyenesen a következőre lépésre (4. lépés) térhetünk át.
4. Terítsük a dehidratáló tálcákra, és szárítsuk legalább 45° C fokon 24 órán keresztül vagy
amíg ropogós nem lesz.