Tápanyag információ 1 adagra számolva:

Kalória: 215

Zsír (g): 9

Telített zsír (g): 1

Koleszterin (mg): 0

Nátrium (mg): 11

Szénhidrát (g): 32

Rost (g): 3

Fehérje (g): 2

Hozzávalók:

– 1 nagy édesburgonya

– 200 ml narancslé

– 1 evőkanál méz vagy agavé

– 1 teáskanál fahéj

– 2 evőkanál olívaolaj

Útmutató:

1. Vékonyra szeleteljük az édesburgonyát. Ha van egy állítható mandolinszeletelőnk, tegyük

a vékony fokozatra (0,5 mm), és használjuk a kézvédőjét. Tegyük a szeleteket egy nagy tálba.

2. Turmixoljuk össze a többi hozzávalót egy turmixgépben. Öntsük ezt az oldatot a burgonyára és

alaposan keverjük össze. Hagyjuk a burgonyaszeleteket körülbelül 15 percig ázni az oldatban,

hogy az ízeket beszívja.

3. Tegyük előmelegített 180°  C fokos sütőbe egy sütőlapra vagy egy üveg edénybe. Süssük

10 percig, vagy amíg ropogós, és puha nem lesz. Ezt a lépést ki is hagyhatjuk, és egyenesen a következőre lépésre (4. lépés) térhetünk át.

4. Terítsük a dehidratáló tálcákra, és szárítsuk legalább 45° C fokon 24 órán keresztül vagy

amíg ropogós nem lesz.