Magamról

Dr Paudel Klára vagyok. Immáron 20 éve dolgozom belgyógyászként és vese orvosként (nefrológus), kórházban, klinikai gyakorlatban. A Semmelweis Egyetemen végeztem 2002-ben, majd a budapesti Rókus Kórházban voltam belgyógyász rezidens. Azután a sors közbeszólt: 2003-ban részt vettem Kínában egy nemzetközi akupunktúra tanfolyamon, ahol megismertem leendő férjemet, aki nepáli származású orvos.  2005-ben összeházasodtunk és nem sokkal később kiköltöztünk Nepálba, a gyönyörű Pokharába. Itt a Himalája hófödte csúcsai tiszta időben a város bármely pontjáról látszódnak.

paudel klára

Már kiskoromtól kezdve vonzott a gyógyítás, már tizenévesen elolvastam bármit ami a kezembe került ebben a témában. Habár az orvosi egyetemen főleg a konzervatív orvoslást tanultam, de az alternatív orvoslás is mindig közel állt hozzám. Megpróbáltam minél többfajta irányzatot megismerni. Az egyetem alatt a gyógynövényekről és az akupunktrúráról szóló órákat is felvettem. 

Nepálban a nefrológia irányába specializálódtam, és több dialízis központot is megalapítottam. A vesebetegség megelőzésére sok közösségi eseményt és szűrőprogramokat szerveztünk. A vesebetegség hátterében nagyon sokszor magas vérnyomás vagy cukorbetegség áll, mindkettő a metabolikus szindróma része. 

 

Egyszer a szakirodalmat böngésztem egy vesebetegség kapcsán, amikor rátaláltam egy nagyon érdekes cikkre – ez elvezetett engem a funkcionális orvoslás megismeréséhez. Ez a tudományág arról szól, hogy a betegség tüneteinek kezelése helyett a kiváltó okokat tárjuk fel, és ezzel a krónikus betegségeket akár vissza is lehet fordítani. Hihetetlen izgalommal töltött el a gondolat, hogy a cukorbetegséget, autoimmun betegségeket és egyéb sok szövődménnyel járó betegséget is lehetne ilyen módon meggyógyítani. A hagyományos megközelítés tényleg csak a tünetek elnyomásáról és csökkentéséről szól.

Minél többet tanultam a témában, annál több dolgot ismertem meg amit még meg lehetne tanulni. De minél jobban megértettem és ráláttam a betegségek eredetére és a lehetséges megoldására, annál nagyobb vágy éledt fel bennem, hogy minél több emberrel megoszthassam ezt a tudást.

Amit kínálok

R

Ingyenes minikurzusok:

  • Inzulinrezisztencia SULI minikurzus
  • Inzulinrezisztencia és a HORMONOK minikurzus

R

INZULIN KONTROLL videótanfolyam és 30 napos gyakorlati program

R

21 napos Szivárvány Színei Növényi Ételek Kihívás

Programjaim

Inzulinrezisztencia Suli ingyenes minikurzus

Inzulinrezisztencia és a HORMONOK minikurzus

INZULIN KONTROLL videótanfolyam és 30 napos gyakorlati program

21 napos Szivárvány Színei Növényi Ételek Kihívás