Hozzávalók:
fodros kel levelek – egy csokornyi – zöld
oliva vagy avokádó olaj – egy evőkanál – zöld
negyed teáskanál só
bors, fokhagymapor, csípős paprika – opcionális fűszerek
Elkészítés:
A leveleket mosd meg és egy konyharuhával itasd le róluk a vizet vagy hagyd megszáradni. Egy csokor leveles zöldhöz használj egy evőkanál olajat és egy negyed teáskanál sót. Az olajat masszírozd össze a levelekkel, hogy mindenhol kicsit fényes legyen. Az olaj vékonyan vonja be a leveleket és a só is egyenletesen eloszoljon.
A leveleket szedd kisebb részekre és távolítsd el a középső vastag szárát. Helyezd a levél darabokat egy tepsibe, de vigyázz hogy ne legyen túl zsúfolva. A levelek kicsit érinthetik egymást, de ne legyenek egymás tetején, különben nem lesz ropogós. Majd 150 fokon kb. 10 percre tedd a sütőbe. Ha kisült, hagyd kihűlni és egy légmentesen záródó edénybe tedd! Két napig fogyasztható.
Tippek:
Bármilyen leveles zöldséget használhatsz, aminek kicsit vastagabb a levele.
Ideális próbálj meg bio vagy vegyszermentes növényt használni.
Az olaj ne legyen sok a levélen, különben nem lesz ropogós!
Ne süssed túl, mert ha megbarnul akkor lesz keserű! Hamarabb vedd ki.
Ha sajtos csipsz ízre vágysz, tehetsz még rá szárított sörélesztő port.