Volt már úgy, hogy elolvastál egy cikket az interneten a problémáddal kapcsolatosan, pl. pajzsmirigy vagy inzulinrezisztencia – majd a cikk egy vitamint vagy táplálékkiegészítőt javasolt, és utána teljesen meg voltál győződve róla, hogy erre van szükséged ahhoz, hogy jobban legyél?

A hozzám fordulók többsége szed valamilyen táplálékkiegészítőt, és nem ritka az sem, hogy nagyon sokfélét – volt olyan, aki 13 különféle készítményt szedett. Meg tudom érteni, mert a neten található információk eléggé meggyőzőek tudnak lenni. De a probléma az, hogy a legtöbben nem érzik magukat sokkal jobban, bármennyit is szednének belőle.

Mi a véleményem ezekről?

Sok évvel ezelőtt még én is így képzeltem el a dolgokat. Kerestem, hogy majd csak találok valami eszközt, vagy gyógyszert, vagy csodaszert, ami megoldást nyújt a krónikus betegségekre. Azt már akkor is láttam, hogy a gyógyszerekkel csak a tüneteket tudjuk csökkenteni vagy elodázni, de érdemi javulás nem várható – különösen a cukorbetegség, magas vérnyomás, szívbetegség és hasonló krónikus problémák esetén.

De ahogy egyre több és több szemléletet megismertem, egyszer csak nyilvánvalóvá vált számomra, hogy a megoldást nem egy dologban kell keresni, hanem a rendszer szemléletben. Minden krónikus probléma mögött sok-sok tényező összejátszása áll. A környezeti és életmódbeli faktorok, a mikrobiom, a genetika, a stressz és a lelki tényezők, minden összefügg egymással és a betegséggel is. Előfordulhat, hogy bizonyos esetekben egy vitamin vagy táplálékkiegészítő szedése vissza tudja állítani az egyensúlyt, de az esetek túlnyomó többségében nem lesz elég arra, hogy megváltoztassa a dolgok menetét vagy visszafordítsa a betegséget.

Úgy érzem, ennek a szemléletnek a kialakításában sokat segített nekem az, hogy Nepálban élek, ahol a Kínai és az Indiai ősi orvostudományok nemcsak a kultúrában, hanem az emberek gondolkodásmódjában is benne élnek. Ezek az ősi tudományok a problémákra máshogy tekintenek. Általában az egész embert nézik meg és nem csak egy adott tünetet.

Amikor kifejlesztettem az INZULIN KONTROLL programot, nagyon fontosnak tartottam azt, hogy olyan komplex módon alakítsam ki az előadásokat és a feladatokat, átadott információkat, hogy mindenki számára érthető és követhető legyen. De ennél jóval többet szeretnék adni neked!

Szeretném, ha nem csak megismernéd, hogy mi minek az oka, hanem szeretném, ha éreznéd, hogy itt megkapod azt a mentális segítséget, hogy képes legyél elengedni a bűntudatod és úgy alakítsd ki a szokásaidat, hogy azok ne csak szokások legyenek, hanem az életed teljes megváltoztatása.

Szeretném, ha egy új fejezetet kezdenél azon a napon, amikor elkezded ezt a programot.

Lehet, elsőre talán nagy kihívást jelenthet az életmódváltással járó változások, nem garantálom, hogy nem lesz nehéz az elején. Mégis szeretnélek biztatni. Hidd el, érdemes belekezdeni. Nem baj, ha lassan haladsz, nem baj, ha egyszer-egyszer nem sikerül. Ne feledd! A betegségeid sem egy nap alatt alakultak ki. Megoldódni sem fognak egy nap alatt. De hidd el, meg fogja érni tenni magadért!

Ezért, ha csüggednél is, néha hibáznál is, ne add fel! A nagy célra koncentrálj és utána idővel könnyebb lesz.

Kíváncsi vagy, Neked sikerülhet-e? Szerintem igen! Ha kérdésed van a programról, írj nyugodtan.

Itt tudsz csatlakozni: https://inzulinkontroll.hu/

Hétfőn kezdünk!

Szép napot!

Dr Paudel Klára