Tápanyag információ 1 adagra számolva:
Kalóriák: 40
Zsír (g): 2.5
Telített zsír (g): 0
Koleszterin (mg): 0
Nátrium (mg): 150
Szénhidrát (g): 2
Rost (g): 1
Fehérje (g): 1
Hozzávalók:
– 80 g nyers mandula
– 1 liter tisztított víz
– 1 csipet só (opcionális)
1. Áztassuk a mandulát 300 ml tisztított vízbe szobahőmérsékleten körülbelül 6 órán át.
2. Miután a mandulát beáztattuk, egy szűrő segítségével szűrjük le a vizet, és öblítsük le alaposan folyóvíz alatt.
3. Tegyük a mandulát turmixgépbe 700 ml tisztított vízzel, és opcionálisan
sóval. Turmixoljuk magas fokozaton 2-3 percig.
4. Szűrjük le egy pamutkendővel vagy finom lyukú szűrővel, és nyomkodjuk ki a maradék
folyadékot egy edénybe.
Tipp: A megmaradt manduladarabokat hozzáadhatjuk zabpehelyhez vagy bármihez,
amit csak el tudsz képzelni, mert sok jó rost van benne.