Tápanyag információ 1 adagra számolva:

Kalóriák: 40

Zsír (g): 2.5

Telített zsír (g): 0

Koleszterin (mg): 0

Nátrium (mg): 150

Szénhidrát (g): 2

Rost (g): 1

Fehérje (g): 1

Hozzávalók:

– 80 g nyers mandula

– 1 liter tisztított víz

– 1 csipet só (opcionális)

1.         Áztassuk a mandulát 300 ml tisztított vízbe szobahőmérsékleten körülbelül 6 órán át.

2. Miután a mandulát beáztattuk, egy szűrő segítségével szűrjük le a vizet, és öblítsük le alaposan folyóvíz alatt.

3.         Tegyük a mandulát turmixgépbe 700 ml tisztított vízzel, és opcionálisan

sóval. Turmixoljuk magas fokozaton 2-3 percig.

4.         Szűrjük le egy pamutkendővel vagy finom lyukú szűrővel, és nyomkodjuk ki a maradék

folyadékot egy edénybe.

Tipp: A megmaradt manduladarabokat hozzáadhatjuk zabpehelyhez vagy bármihez,

amit csak el tudsz képzelni, mert sok jó rost van benne.