Hozzávalók:
– ¼ teáskanál só
– ¼ teáskanál fekete bors
– 200 g sárga borsó (száraz)
– 2 teáskanál kókuszolaj
– 1 kis sárga hagyma, felszeletelve
– 3 gerezd zúzott fokhagyma
– 1 evőkanál friss reszelt gyömbér
– 2 teáskanál őrölt kurkuma
– 1 liter zöldség alap lé
– fél liter kókusztej
– ¼ csésze apróra vágott friss koriander
Útmutató:
1. Mossuk meg a sárgaborsót és egy szűrőbe téve hagyjuk lecsepegni.
2. Melegítsünk fel egy nagy serpenyőt közepesen magas hőfokon. Tegyünk 2 teáskanál kókuszolajat a serpenyőbe. Miután megolvadt, adjuk hozzá a hagymát, dínszteljük meg, majd adjuk hozzá a fokhagymát, a gyömbért és a kurkumát. Dínszteljük még néhány percig.
3. Adjuk hozzá a zöldség alaplét, és jól keverjük össze. Adjuk hozzá a sárgaborsót.
4. Fedő nélkül, közepes lángon pároljuk, amíg a borsó megpuhul (kb. 30 percig).
5. Miután elzártuk, adjuk hozzá a kókusztejet. Közvetlenül tálalás előtt szórjuk meg friss korianderrel.
Tipp: Ezt magában is fogyaszthatjuk, vagy tálalhatjuk sült vagy párolt zöldségek mellé is.
Gazdagíthatjuk sárgarépával és fehérrépával is, ezeket a hagymával együtt dínsztelhetjük meg.