Lehet, hogy sok helyen hallottad azt, hogy ne egyél fügét mert sok benne a szénhidrát és a cukor.

Valóban igaz lenne ez?

Ne legyünk túlságosan felületesek.

A gyümölcsökben és zöldségekben található szénhidrátok nagy része komplex szénhidrát. Az azt jelenti, hogy sok benne a rezisztens szénhidrát is, ami a nevéből adódóan – rezisztens=ellenálló – vagyis ellenáll az emésztőenzimeknek – nem tudjuk megemészteni. Tehát miért kellene félni tőle? Sőt, a rezisztens szénhidrátok azok, amik táplálják a testünkben a jó baktériumokat, amik cserébe segítenek fenntartani a jó egészségünket.

Ez mit jelent? Azt, hogy ha ilyeneket eszünk, akkor hosszabb távon még az cukorháztartást javítják is.

Minden gyümölcsnek van egy érettségi állapota, és minél érettebb, annál több szénhidrát alakul át egyszerű cukorrá. A szárított fügében valóban több a cukor, mert teljesen megérett, és mert súlyra nézik és ugye nincs benne víz ha szárított ezért arányában koncentráltabb. De ha friss fügéről van szó, akkor abban több lesz a hasznos anyag.

Továbbá a friss füge tartalmaz még rostot, rezet, magnéziumot, B vitaminokat – a legtöbb benne a B6 és a vitamin K. Ezek mind hozzájárulnak ahhoz, hogy az inzulinrezisztencia okait gyógyítsd meg!

Ezért nem kell félni a friss gyümölcsöktől, főleg azoktól, amik nem nagyon édesek és nincsenek túl érve. Ha nagyon érett és édes, akkor pedig mértékkel fogyasztható.