(4 személyre)
Tápanyag információ 1 személyes adagra számolva:
Kalória: 269
Zsír (g): 8
Telített zsír (g): 1
Koleszterin (mg): 0
Nátrium (mg): 511
Szénhidrát (g): 46
Rost (g): 13
Fehérje (g): 13
Hozzávalók:
– 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
– 1 kis vöröshagyma, apróra vágva
– 3 gerezd fokhagyma, összepréselve
– 1 nagy sárgarépa, apróra vágva
– 1 szár zeller, apróra vágva
– 3 csésze alacsony sótartalmú bio zöldséglé
– 2 evőkanál kakaópor
– 1 teáskanál kömény
– 2 csésze fekete bab (előző nap beáztatva és megfőzve)
– 1 citrom reszelt héja
– 2-4 evőkanál friss koriander vagy petrezselyem, apróra vágva
Útmutató:
1. Egy közepes méretű serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat alacsony hőfokon. Adjuk hozzá a hagymát, és pároljuk meg
amíg karamellizálódik, körülbelül 15 percig.
2. Adjuk hozzá a préselt fokhagymát, a sárgarépát és a zellert. Dínszteld még 5 percig.
3. Adjuk hozzá a zöldséglevet, a kakaóport és a köményt. Keverjük jól össze, és hagyjuk főni további 10 percig.
4. Keverjük bele a fekete babot. Adjuk hozzá a citrom héját. Főzzük körülbelül 20 percig.
tovább alacsony hőfokon.
5. Tálaljuk melegen, apróra vágott korianderrel vagy petrezselyemmel díszítve.
Tipp: Szeletelt friss avokádóval is fel lehet dobni a levest!