(4 személyre)

Tápanyag információ 1 személyes adagra számolva:

Kalória: 269

Zsír (g): 8

Telített zsír (g): 1

Koleszterin (mg): 0

Nátrium (mg): 511

Szénhidrát (g): 46

Rost (g): 13

Fehérje (g): 13

Hozzávalók:

– 2 evőkanál extra szűz olívaolaj

– 1 kis vöröshagyma, apróra vágva

– 3 gerezd fokhagyma, összepréselve

– 1 nagy sárgarépa, apróra vágva

– 1 szár zeller, apróra vágva

– 3 csésze alacsony sótartalmú bio zöldséglé

– 2 evőkanál kakaópor

– 1 teáskanál kömény

– 2 csésze fekete bab (előző nap beáztatva és megfőzve)

– 1 citrom reszelt héja

– 2-4 evőkanál friss koriander vagy petrezselyem, apróra vágva

Útmutató:

1. Egy közepes méretű serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat alacsony hőfokon. Adjuk hozzá a hagymát, és pároljuk meg

amíg karamellizálódik, körülbelül 15 percig.

2. Adjuk hozzá a préselt fokhagymát, a sárgarépát és a zellert. Dínszteld még 5 percig.

3. Adjuk hozzá a zöldséglevet, a kakaóport és a köményt. Keverjük jól össze, és hagyjuk főni további 10 percig.

4. Keverjük bele a fekete babot. Adjuk hozzá a citrom héját. Főzzük körülbelül 20 percig.

tovább alacsony hőfokon.

5. Tálaljuk melegen, apróra vágott korianderrel vagy petrezselyemmel díszítve.

Tipp: Szeletelt friss avokádóval is fel lehet dobni a levest!