Tápanyag információ 1 adagra számolva:
Kalória: 45
Zsír (g): 5
Telített zsír (g): 1
Koleszterin (mg): 0
Nátrium (mg): 83
Szénhidrát (g): 1
Rost (g): 0
Fehérje (g): 0
Hozzávalók:
– 2 csokor fodros kel (bármilyen fajta)
– 4 evőkanál olívaolaj
– ¼ teáskanál só
1. Öblítsük le a fodros kelt és töröljük szárazra. Vágjuk le a nagy fő erezeteit, és vágjuk fel
5 cm-es darabokra.
2. Tegyük egy keverőtálba. Öntsünk az olívaolajat a levelekre és jól forgassuk össze, hogy mindenhol bevonja. Masszírozzuk be az olívaolajat és a sót a levelekbe.
3. Tegyük a leveleket egyenletesen szétosztva egy dehidratáló tálcára. Zárjuk le a dehidratálót, és kapcsoljuk be.
4. Dehidratáljuk 2 órán keresztül kb 60° C fokon.