Tápanyag információ 1 adagra számolva:

Kalória: 45

Zsír (g): 5

Telített zsír (g): 1

Koleszterin (mg): 0

Nátrium (mg): 83

Szénhidrát (g): 1

Rost (g): 0

Fehérje (g): 0

Hozzávalók:

– 2 csokor fodros kel (bármilyen fajta)

– 4 evőkanál olívaolaj

– ¼ teáskanál só

1. Öblítsük le a fodros kelt és töröljük szárazra. Vágjuk le a nagy fő erezeteit, és vágjuk fel

5 cm-es darabokra.

2. Tegyük egy keverőtálba. Öntsünk az olívaolajat a levelekre és jól forgassuk össze, hogy mindenhol bevonja. Masszírozzuk be az olívaolajat és a sót a levelekbe.

3. Tegyük a leveleket egyenletesen szétosztva egy dehidratáló tálcára. Zárjuk le a dehidratálót, és kapcsoljuk be.

4. Dehidratáljuk 2 órán keresztül kb 60°  C fokon.