Tápanyag információ 1 adagra számolva:

Kalória: 82

Zsír (g): 2

Telített zsír (g): 0

Koleszterin (mg): 0

Nátrium (mg): 186

Szénhidrát (g): 16

Rost (g): 2

Fehérje (g): 1

Hozzávalók:

– 1 nagy édesburgonya

– 1 teáskanál olívaolaj

– ¼ teáskanál só

Útmutató:

1. Vékonyra szeleteljük az édesburgonyát. Ha van egy állítható mandolinszeletelőnk, tegyük

a vékony (0,5 mm-es) fokozatra, és használjuk a kézvédőjét. Tegyük a szeleteket egy nagy tálba.

2. Locsoljuk meg az édesburgonyaszeleteket olívaolajjal, és szórjuk meg sóval, egyenletesen eloszlatva.

3. Dehidratáljuk a chipseket a dehidratálóban kb 45°  C fokon, 24 órán át vagy addig, amíg

ropogósra sül.

Tipp: A chipsek gyorsan megpuhulnak a szabad levegőn, ezért légmentesen záródó edényben tároljuk, és 1-2 napon belül fogyasszuk el.