Tápanyag információ 1 adagra számolva:
Kalória: 82
Zsír (g): 2
Telített zsír (g): 0
Koleszterin (mg): 0
Nátrium (mg): 186
Szénhidrát (g): 16
Rost (g): 2
Fehérje (g): 1
Hozzávalók:
– 1 nagy édesburgonya
– 1 teáskanál olívaolaj
– ¼ teáskanál só
Útmutató:
1. Vékonyra szeleteljük az édesburgonyát. Ha van egy állítható mandolinszeletelőnk, tegyük
a vékony (0,5 mm-es) fokozatra, és használjuk a kézvédőjét. Tegyük a szeleteket egy nagy tálba.
2. Locsoljuk meg az édesburgonyaszeleteket olívaolajjal, és szórjuk meg sóval, egyenletesen eloszlatva.
3. Dehidratáljuk a chipseket a dehidratálóban kb 45° C fokon, 24 órán át vagy addig, amíg
ropogósra sül.
Tipp: A chipsek gyorsan megpuhulnak a szabad levegőn, ezért légmentesen záródó edényben tároljuk, és 1-2 napon belül fogyasszuk el.