Tápanyag információ 1 adagra számolva:
Kalória: 118
Zsír (g): 0.5
Telített zsír (g): 0,0 0
Koleszterin (mg): 0
Nátrium (mg): 2
Szénhidrát (g): 31
Rost (g): 5.5
Fehérje (g): 0.5
Hozzávalók:
– 4 bio alma (választhatunk Golden, Gala, Fuji vagy bármilyen édes, ropogós fajtát).
– 1 evőkanál citromlé
– 200 ml víz
– 1 teáskanál fahéj
Útmutatás
1. Az almának távolítsuk el a magházát.
2. Szeleteljük fel az almákat vékony karikákra (kb. 5 mm vastagságúra).
3. Adjunk 1 evőkanál citromlevet 200 ml vízhez, egy nagy sekély tálban.
Mártsuk az almaszeleteket a citromos vízbe. Ez megakadályozza, hogy az almaszeletek
megbarnuljanak.
4. Papírtörlővel tapogassuk le a felesleges nedvességet az almakarikákról.
5. Fektessük az almaszeleteket egy rétegben az ételszárítóba (dehidratáló gép)
6. Szórjuk meg a fahéjjal az almakarikák tetejét, vagy ízesíthetjük más fűszerekkel tetszés szerint.
7. Dehidratáljuk a dehidratáló készülék utasításait követve.