Tápanyag információ 1 adagra számolva:

Kalória: 118

Zsír (g): 0.5

Telített zsír (g): 0,0 0

Koleszterin (mg): 0

Nátrium (mg): 2

Szénhidrát (g): 31

Rost (g): 5.5

Fehérje (g): 0.5

Hozzávalók:

– 4 bio alma (választhatunk Golden, Gala, Fuji vagy bármilyen édes, ropogós fajtát).

– 1 evőkanál citromlé

– 200 ml víz

– 1 teáskanál fahéj

Útmutatás

1. Az almának távolítsuk el a magházát.

2. Szeleteljük fel az almákat vékony karikákra (kb. 5 mm vastagságúra).

3. Adjunk 1 evőkanál citromlevet 200 ml vízhez, egy nagy sekély tálban.

Mártsuk az almaszeleteket a citromos vízbe. Ez megakadályozza, hogy az almaszeletek

megbarnuljanak.

4. Papírtörlővel tapogassuk le a felesleges nedvességet az almakarikákról.

5. Fektessük az almaszeleteket egy rétegben az ételszárítóba (dehidratáló gép)

6. Szórjuk meg a fahéjjal az almakarikák tetejét, vagy ízesíthetjük más fűszerekkel tetszés szerint.

7. Dehidratáljuk a dehidratáló készülék utasításait követve.