Tápanyag információ 1 adagra számolva:

Kalória: 77

Zsír (g): 0

Telített zsír (g): 0

Koleszterin (mg): 0

Nátrium (mg): 264

Szénhidrát (g): 18

Rost (g): 3

Fehérje (g): 3

Hozzávalók:

– 4-5 közepes cékla

– 1 evőkanál balzsamecet

– 2 csipet tengeri só

– 2 csipet fekete bors

Útmutató:

1. Melegítsük elő a sütőt 200 C fokra.

2. Dörzsöljük és mossuk meg a céklát, és töröljük szárazra. Tegyük egy lefedhető hőálló tálba, és lefedve tegyük a sütőbe. Süssük puhára (kb. 1 óra).

3. Hagyjuk kihűlni, majd hámozzuk meg és kockázzuk fel.

4. Tegyük a kockára vágott céklát egy közepes tálba, keverjük össze a balzsamecettel, a sóval és a borssal, és tálaljuk.