Tápanyag információ 1 adagra számolva:
Kalória: 77
Zsír (g): 0
Telített zsír (g): 0
Koleszterin (mg): 0
Nátrium (mg): 264
Szénhidrát (g): 18
Rost (g): 3
Fehérje (g): 3
Hozzávalók:
– 4-5 közepes cékla
– 1 evőkanál balzsamecet
– 2 csipet tengeri só
– 2 csipet fekete bors
Útmutató:
1. Melegítsük elő a sütőt 200 C fokra.
2. Dörzsöljük és mossuk meg a céklát, és töröljük szárazra. Tegyük egy lefedhető hőálló tálba, és lefedve tegyük a sütőbe. Süssük puhára (kb. 1 óra).
3. Hagyjuk kihűlni, majd hámozzuk meg és kockázzuk fel.
4. Tegyük a kockára vágott céklát egy közepes tálba, keverjük össze a balzsamecettel, a sóval és a borssal, és tálaljuk.