Hozzávalók

– 3 evőkanál friss citrom lé

– 1 evőkanál nyílgyökérpor

– ¼ csésze kókusz-aminó szósz

– 1 teáskanál szezámolaj

– 1 evőkanál kókuszolaj

– fél kg tempeh (nem génmódosított, vegyszermentes)

– 1 evőkanál friss reszelt gyömbérgyökér

– 2 gerezd friss zúzott fokhagyma

– 1 csokor vékonyra szeletelt zöldhagyma

– 1 zöld csípős paprika, apróra vágva (opcionális)

– 1 csésze szeletelt piros kápia paprika (2 cm-es csíkokra vágva)

– 3 közepes sárgarépa lereszelve

– 1 közepes fej brokkoli apróra vágva

– 1 evőkanál apróra vágott friss menta

– 2 evőkanál apróra vágott friss koriander vagy petrezselyem

– 6 kínai kelkáposzta levél, 1-2 percig enyhén párolva.

– 40 g apróra vágott mandula, pirítva

1. Egy kis tálban keverjük össze a friss citrom levet, a nyílgyökérport, a kókusz aminot és a

szezámolajat. Hagyjuk egy kicsit állni.

2. Egy nagy serpenyőben vagy wokban melegítsük fel a kókuszolajat közepesen magas hőfokon. Adjuk hozzá az tempeh-t felszeletelve, a gyömbért és a fokhagymát. Gyakran keverjük, amíg a tempeh megpirul és megfő, körülbelül 6-8 percig.

3. Adjuk hozzá a zöldhagymát, a zöld paprikát, a reszelt sárgarépát és a brokkolit.

Keverés közben addig sütjük, amíg a zöldségek egy picit ropogósak és puhák nem lesznek.

4. Adjuk a citromlé-gyökérpor keveréket a tempeh-hez és a zöldségekhez.

Alaposan keverjük össze. Vegyük a hőfokot alacsonyra. Tegyük bele az apróra vágott mentát és koriandert.

5. Rendezzük el a párolt kínai káposztaleveleket egy tálalótálon. Kanalazzunk körülbelül

1 pohárnyi keveréket minden levélre. A tetejére apróra vágott mandulát szórjunk.

Tippek:

A sárgarépát és a brokkolit a következő módon is elkészíthetjük:

konyhai robotgéppel vagy kézi reszelővel.

A nyílgyökér por helyett használhatunk tápióka lisztet is.

A káposztalevelek helyett használhatunk leveles salátát is.