Hozzávalók
– 3 evőkanál friss citrom lé
– 1 evőkanál nyílgyökérpor
– ¼ csésze kókusz-aminó szósz
– 1 teáskanál szezámolaj
– 1 evőkanál kókuszolaj
– fél kg tempeh (nem génmódosított, vegyszermentes)
– 1 evőkanál friss reszelt gyömbérgyökér
– 2 gerezd friss zúzott fokhagyma
– 1 csokor vékonyra szeletelt zöldhagyma
– 1 zöld csípős paprika, apróra vágva (opcionális)
– 1 csésze szeletelt piros kápia paprika (2 cm-es csíkokra vágva)
– 3 közepes sárgarépa lereszelve
– 1 közepes fej brokkoli apróra vágva
– 1 evőkanál apróra vágott friss menta
– 2 evőkanál apróra vágott friss koriander vagy petrezselyem
– 6 kínai kelkáposzta levél, 1-2 percig enyhén párolva.
– 40 g apróra vágott mandula, pirítva
1. Egy kis tálban keverjük össze a friss citrom levet, a nyílgyökérport, a kókusz aminot és a
szezámolajat. Hagyjuk egy kicsit állni.
2. Egy nagy serpenyőben vagy wokban melegítsük fel a kókuszolajat közepesen magas hőfokon. Adjuk hozzá az tempeh-t felszeletelve, a gyömbért és a fokhagymát. Gyakran keverjük, amíg a tempeh megpirul és megfő, körülbelül 6-8 percig.
3. Adjuk hozzá a zöldhagymát, a zöld paprikát, a reszelt sárgarépát és a brokkolit.
Keverés közben addig sütjük, amíg a zöldségek egy picit ropogósak és puhák nem lesznek.
4. Adjuk a citromlé-gyökérpor keveréket a tempeh-hez és a zöldségekhez.
Alaposan keverjük össze. Vegyük a hőfokot alacsonyra. Tegyük bele az apróra vágott mentát és koriandert.
5. Rendezzük el a párolt kínai káposztaleveleket egy tálalótálon. Kanalazzunk körülbelül
1 pohárnyi keveréket minden levélre. A tetejére apróra vágott mandulát szórjunk.
Tippek:
A sárgarépát és a brokkolit a következő módon is elkészíthetjük:
konyhai robotgéppel vagy kézi reszelővel.
A nyílgyökér por helyett használhatunk tápióka lisztet is.
A káposztalevelek helyett használhatunk leveles salátát is.