Tápanyag információ 1 személyes adagra számolva:

Kalória: 203

Zsír (g): 3

Telített zsír (g): 1

Koleszterin (mg): 0

Nátrium (mg): 280

Szénhidrát (g): 38

Rost (g): 8

Fehérje (g): 7

Hozzávalók:

– fél liter víz

– 100 g amaránt

– 1 nagy alma, héjastól, magház nélkül és kockákra vágva

– ¼ teáskanál őrölt fahéj

– ½ teáskanál tengeri só

Útmutató:

1. Egy közepes méretű serpenyőben adjuk hozzá az összes hozzávalót, és forraljuk fel.

Gyakran keverjük meg.

2. Csökkentsük a hőt alacsonyra, és főzzük (lefedve) 20-25 percig, amíg az amaránt

megpuhul.

Tippek: Ha reggel nincs időnk hozzá, akkor előző este is elkészíthetjük, és reggel felmelegíthetjük.

Tálaljuk kókusz- vagy mandulatejjel a kívánt sűrűségig.

Adj hozzá egy kis szteviát, ha édessebben szereted.

Tálaláskor dióval megszórhatjuk a tetejét.