Tápanyag információ 1 adagra számolva:

Kalória: 75

Zsír (g): 7

Telített zsír (g): 1

Koleszterin (mg): 0

Nátrium (mg): 128

Szénhidrát (g): 4

Rost (g): nyomokban

Fehérje (g): nyomokban

Hozzávalók:

– 60 ml ízlés szerinti ecet

– 1 citrom leve (≈3 evőkanál)

– 1 gerezd fokhagyma (vagy 1 teáskanál zúzott fokhagyma)

– ½ teáskanál őrölt kömény

– 1 evőkanál méz

– 1 teáskanál dijoni mustár

– ½ teáskanál só

– ¼ teáskanál bors

– 1-2 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyemzöld

– 2-4 apróra vágott zöldhagyma

– ¼ csésze extra szűz olívaolaj

Opció:

– A kömény helyett adjunk hozzá ½-1 teáskanál szárított bazsalikomot vagy 1-2 evőkanál friss bazsalikomot.

Elkészítés:

1. Tegyük az ecetet, a citromlevet, a fokhagymát, a mustárt, a mézet, a sót és a borsot egy turmixgépbe, és turmixoljuk össze.

2. Adjuk hozzá a friss apróra vágott petrezselymet és a hagymát. Turmixoljuk össze.

3. Adjuk hozzá az olajat, és turmixoljuk össze (ha lehetséges, lassan áramoltassuk be az olívaolajat egy nyíláson keresztül a

a turmixgép tetején).

4. Szobahőmérsékleten tálaljuk.