Tápanyag információ 1 adagra számolva:
Kalória: 75
Zsír (g): 7
Telített zsír (g): 1
Koleszterin (mg): 0
Nátrium (mg): 128
Szénhidrát (g): 4
Rost (g): nyomokban
Fehérje (g): nyomokban
Hozzávalók:
– 60 ml ízlés szerinti ecet
– 1 citrom leve (≈3 evőkanál)
– 1 gerezd fokhagyma (vagy 1 teáskanál zúzott fokhagyma)
– ½ teáskanál őrölt kömény
– 1 evőkanál méz
– 1 teáskanál dijoni mustár
– ½ teáskanál só
– ¼ teáskanál bors
– 1-2 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyemzöld
– 2-4 apróra vágott zöldhagyma
– ¼ csésze extra szűz olívaolaj
Opció:
– A kömény helyett adjunk hozzá ½-1 teáskanál szárított bazsalikomot vagy 1-2 evőkanál friss bazsalikomot.
Elkészítés:
1. Tegyük az ecetet, a citromlevet, a fokhagymát, a mustárt, a mézet, a sót és a borsot egy turmixgépbe, és turmixoljuk össze.
2. Adjuk hozzá a friss apróra vágott petrezselymet és a hagymát. Turmixoljuk össze.
3. Adjuk hozzá az olajat, és turmixoljuk össze (ha lehetséges, lassan áramoltassuk be az olívaolajat egy nyíláson keresztül a
a turmixgép tetején).
4. Szobahőmérsékleten tálaljuk.